Ez a weboldal sütiket használ. Amennyiben ennek tudatában továbbra is használja a weboldalt, abban az esetben automatikusan egyetért a sütik használatával.

20. 1. 2023, Nintendo Switch
 

A régóta futó stratégiai RPG-sorozat legújabb játéka, a Fire Emblem Engage, ma jelenik meg Nintendo Switch konzolra. 

Ezer évente egyszer a legendás hősök, az Emblemek hihetetlen hatalmat adnak annak, aki birtokolja a 12 Emblem Gyűrűt. A szertartás közeledtével Alear - a Divine Dragon - felébred, hogy összegyűjtse a gyűrűket és békét teremtsen a világon. Azonban a Fell Dragon is feltámadt, és a gyűrűk keresésére indul, hogy azokat saját gonosz céljai érdekében használja. Csak Alear, valamint a Divine Dragonhoz hűségesek állnak Sombron és a teljes pusztítás között…

A játékosok a Divine Dragon seregét irányíthatják az Elyos kontinensén zajló, körökre osztott stratégiai csatákban. Minden ütközet más és más, így saját stratégiát és megközelítést igényel az egyes egységek erősségeinek és gyengéinek megfelelően. A fegyverháromszög használata kulcsfontosságú a csaták megnyeréséhez, mivel mindegyik fegyverfajta előnyökkel rendelkezik a másik típussal szemben. Ezen felül pedig a különleges technikákat használó hősök - és ellenséges csapatok is - előnybe kerülnek az íjakkal, buzogányokkal és késekkel küzdő ellenfelekkel szemben.

A különböző mozdulatokkal és fegyverekkel rendelkező hősöknek történő parancskiadás során fontos a támadás alapos megtervezése, amely kihasználja a terep, az elhelyezés, valamint a hősök egyedi képességei jelentette előnyöket, amelyekkel legyőzhető az ellenség a rácsalapú csatatéren. Emellett lehetőség nyílik Emblem Gyűrűk gyűjtésére, és a csatában történő alkalmazásukkal az Emblem olyan legendás hőseinek megidézésére, mint Marth és Sigurd. Az Emblemek nem csak a harchoz járulnak hozzá képességeikkel és erejükkel, de - amennyiben elég erős a köztük lévő kötelék - képesek megosztani képességeiket más szereplőkkel.  

Emellett a játékosok testreszabhatják az élményt a különböző nehézségekkel és módokkal, amelyek minden képességszint számára megfelelőek. Normál, kemény és őrjítő nehézségi fokozatok várnak a játékosokra, míg azok, akik nyugodtabb élményre vágynak, a harcok lebonyolítására akár az Auto-Battle funkciót is használhatják. Emellett a Casual módban az elesett szövetségesek újjáélednek a csata után, míg a Classic módban örökre elvesznek. A kiválasztott játékmódtól függetlenül ha a játékos súlyos hibát vét a harcban, a Draconic Time Crystal használatával visszatekerheti az időt, hogy újabb próbát tegyen.

A Fire Emblem Engage Expansion Pass*, amely négy, a későbbiekben megjelenő DLC-csomagot tartalmaz, ugyancsak megjelenéstől érhető el. Az első DLC-csomag - amely egyebek mellett további emblemeket és új kiegészítőket tartalmaz - a mai napon, a játékkal egy időben jelenik meg. 

* A Fire Emblem Engage Expansion Pass külön vásárolható meg.


Hozzászólások


Reakció hozzáadása

Az Ön neve*
 
Az Ön e-mail címe*
   
Szöveg küldése a következő e-mail címre
A hozzászólás tartalma*
 
Spam védelem adjon be 3 karaktert a képről*:
image  
* kötelezően kitöltendő adatok


Az újdonsághoz még nem érkezett hozzászólás, legyen Ön az első.E-mail hírlevél

Árengedmények, akciók, újdonságok? Legyen az első, ki tudomást szerez róluk. Adja meg az e-mail címét és ne hagyja ki őket.