Ez a weboldal sütiket használ. Amennyiben ennek tudatában továbbra is használja a weboldalt, abban az esetben automatikusan egyetért a sütik használatával.

13. 1. 2017, amiibo,, újdonságok, videojátékok
 

2017. január 13. – A Nintendo a mai napon jelentette be, hogy az új Nintendo Switch konzol március 3-án, pénteken érkezik az üzletekbe világszerte. A csomag tartalmazni fogja magát a fő konzolt, bal- és jobboldali Joy-Con kontrolleket, a Joy-Con markolatot (amihez a két Joy-Cont csatlakoztatva azok egy kontrollerként használhatóak), a Joy-Conokhoz tartozó csuklópántokat, a Nintendo Switch-et tartó és a televízióhoz csatlakoztató dokkolót, egy HDMI-kábelt és egy hálózati (AC) kábelt. Az új konzol vásárlói két stílus közül választhatnak majd: az egyik verzióban két szürke Joy-Cont, a másikban egy-egy neonkék és neonpiros Joy-Cont tartalmaz a szett. 

 

Tatsumi Kimishima, a Nintendo elnöke elmondása szerint “a Nintendo Switch az otthoni játékkonzolok merőben új válfaját képviseli, ami a játékmódok széles skáláját teszi lehetővé. A Nintendo Switch hardverének és a Joy-Conok egyedi kialakításának köszönhetően a világot mindeddig nem tapasztalt, új élményekkel fogjuk megismertetni.”

 

A Nintendo Switch megjelenése igazi áttörést jelent az otthoni játékkonzolok kínálatában. Amellett, hogy otthon a televízióhoz csatlakoztatható, a 6,2 colos képernyőjét használva egy pillanat alatt át tud alakulni hordozható kézi konzollá. A videojátékok történelmében most először a játékosok bárhol és bármikor élvezhetik egy otthoni konzol minden előnyét. A képernyő kapacitív multitouch tulajdonságai révén teljes körűen élvezhetőek az azzal kompatibilis játékok.  Az akkumulátor a szoftvertől és a használati körülményektől függően akár több mint 6 órát is kibír. Például a The Legend of Zelda: Breath of the Wild nagyjából 3 órán keresztül játszható egy feltöltést követően. Ha nem vagyunk otthon, a Nintendo Switch a konzol USB-C csatlakozójába dugott hálózati adapterrel tölthető fel.

 

A sokoldalú Joy-Con a szórakozás számos új, meglepő módját nyújtja a játékosoknak. Két Joy-Con egymástól függetlenül használható két kézben, ugyanakkor a Joy-Con markolathoz csatolva akár egyetlen kontrollerként is funkcionálhatnak. Továbbá hordozható módban a fő konzolhoz is kapcsolhatók, illetve barátainkkal együtt játszva két külön személy is használhatja a Joy-Conokat az azt támogató játékokban.

 

Minden egyes Joy-Con rendelkezik a teljes gombkészlettel, így használható önmagában is, valamint beépített gyorsulásmérő és giroszkóp teszi lehetővé az egymástól független jobb- és baloldali mozgásvezérlést.

 

A Nintendo Switch ezen felül számos olyan további beépített funkcióval rendelkezik, amik még interaktívabbá teszik használatát. A baloldali Joy-Conon elhelyezett gomb segítségével a játékosok bármikor készíthetnek játékélményeikről pillanatfelvételt, hogy azt társaikkal megosszák a közösségi felületeken. A jobboldali Joy-Con pedig rendelkezik egy NFC érzékelővel, ami az amiibo figurákkal való interakciót teszi lehetővé, továbbá egy infravörös mozgásérzékelő kamerával, ami a közelben lévő objektumok távolságát, formáját és mozgását képes érzékelni a speciálisan tervezett játékokban. Például a kamera képes megállapítani, milyen messze van a játékos keze, sőt akár azt is, hogy kézfejével kő, papír vagy olló alakot formáz-e. A mindkét Joy-Conba beépített, továbbfejlesztett „HD rumble” funkciónak köszönhetően pedig az eddigiekhez képest is sokkal kifinomultabb és realisztikusabb rezgési ingereket használhatnak az azt támogató játékok. Ez az effekt olyan kidolgozott, hogy a játékos akár azt is érezheti a kezével, hogy a jégkockák egymáshoz ütődnek egy pohárban, ha megrázza a kontrollert. A HD rumble tehát a virtuális valóság olyan mértékű érzékelését teszi lehetővé, amit pusztán látási és hallási ingerek nem tudnának nyújtani. 

 

A Nintendo Switch megkönnyíti a játékosok számára, hogy másokhoz is kapcsolódjanak. Akár 8 konzol is összeköthető egyetlen helyi vezeték nélküli hálózatban. A játékos bárhol felállíthatja a játékkonzolt a beépített támasz segítségével és a Joy-Conokat barátaikkal megosztva a tévétől távol is élvezhetik a játékokat. A konzol továbbá az online Wi-Fi többjátékos módot is támogatja. Ezen felül a Nintendo bejelentett egy új online fiókszolgáltatást is, ami kezdetben mindenki számára ingyenesen kipróbálható lesz. A szolgáltatás 2017 nyarától lesz elérhető, és egy olyan alkalmazást takar, amelyen keresztül barátainkat közös játékra invitálhatjuk, játékidőpontokat beszélhetünk meg és tűzhetünk ki illetve élőben beszélgethetünk is egymással, mialatt a szolgáltatással kompatibilis játékot játszunk. A teljes körű, fizetős szolgáltatás ősztől lesz majd elérhető.

 

Olyan világszerte ismert játékfejlesztő és kiadó cégek termékei is támogatják majd a Nintendo Switch konzolt, mint az Activision Publishing Inc., Electronic Arts, Take-Two Interactive, Ubisoft, Warner Bros. Interactive Entertainment illetve további nagyobb japán kiadók.  Akadnak olyan kiadók is - mint például a Bethesda Softworks -, amelyek most először társulnak a Nintendoval.  A játékosok olyan jelentős franchise-ok következő darabjainak Nintendo Switch-en való megjelenésére is számíthatnak, mint például az EA Sports FIFA, The Elder Scrolls, NBA 2K, Minecraft stb. A Nintendo Switch szoftvere nem lesz régiókra korlátozva.

 

A konzol és a Joy-Conok egyedülálló fejlesztési vívmányait a korábbi rendszerek innovációival kombinálva a Nintendo történetének legrugalmasabb és legsokoldalúbban használható játékkonzolát alkotta meg. Ezt az is jól szemlélteti, hogy mennyi és milyen változatos egyedi játékcímet jelentettek be már a tavaszi megjelenés napjára, nyárra illetve a 2017-es ünnepi szezonra időzítve is, tekintve akár a Nintendo saját, akár külső partnerek fejlesztéseit is.  A lenyűgöző, nyílt világú The Legend of Zelda: Breath of the Wild-tól a várható party-kedvenc 1-2-Switch-ig a Nintendo Switch előreláthatóan mindenkinek képes lesz kiszolgálni az igényeit.

 

Néhány a saját fejlesztésű, új Nintendo-játékok közül

 

The Legend of Zelda: Breath of the Wild: Készülj az eddigi legnagyobb The Legend of Zelda-kalandra, egy olyan nyílt terű játékstílussal, ami új határokat lép át, ugyanakkor az ünnepelt sorozat hagyományait is szem előtt tartja. Térképezz fel egy egyedülállóan gazdag és hatalmas világot, és találj meg több mint 100 rejtvényekkel teli szentélyt, változatos fegyvereket, öltözékeket és szerszámokat. Ezt a játékot nem lehet majd letenni, de nem is kell, hiszen a Nintendo Switch lehetővé teszi, hogy folytassuk a kalandot bárhol és bármikor. A játék kompatibilis a The Legend of Zelda harmincadik évfordulójára kiadott Wolf Link amiiboval, és az új The Legend of Zelda: Breath of the Wild amiibókkal is. A korábban már bejelentett Link (Lovas), Link (Íjász), and Guardian amiibokon túl a The Legend of Zelda: Breath of the Wild amiibosorozat új Zelda és Bokoblin amiibót is tartalmaz majd. A sorozat amiibói nagyobbak és részletesebbek lesznek az eddigieknél, különösen igaz ez a hihetetlenül részletgazdag Guardian amiibóra. The Legend of Zelda: Breath of the Wild egy emlékezetes Nintendo Switch-élményt fog nyújtani a játékosoknak már a konzol megjelenésének a napján, március 3-án. A továbbiakban pedig mind különálló játékként, mind limitált kiadásban elérhető lesz, ez utóbbi csomag tartalmazni fogja a játékot,  egy The Legend of Zelda: Breath of the Wild zenei válogatás CD-t, valamint egy Master Sword of Resurrection figurát.

 

1-2-Switch: Ez az első Nintendo játék, amelyben a résztvevők játék közben egymással néznek farkasszemet a televízió képernyője helyett. Vadnyugati pisztolypárbajtól kezdve egymás táncmozdulatainak leutánzásáig az 1-2-Switch kreatívan használja ki a Nintendo Switch nyújtotta végtelen lehetőségeket és minden partit feldob bárkivel, bárhol és bármikor. Az 1-2-Switch a Nintendo Switch a konzollal egyidőben, március 3-án jelenik meg.

 

ARMS: A játék egy egyedülálló többszemélyes küzdősporttal ismerteti meg a játékosokat, ahol kilőhető öklökkel felfegyverkezve kell ellenfelüket legyőzniük. A játék a boksz és a lövöldözős játékok elemeit vegyíti, de emellett lehetővé teszi azt is, hogy teljesen új karakterek bőrébe bújjunk játék közben. Miután tetszés szerint kialakítottuk karakterünket és fegyverkészletünket, kezeinkben egy-egy Joy-Cont tartva kell ütéseket imitálnunk ellenfelünk irányába. A karakterünk tud ugrani és nekifutni, de öklünket lendítés közben elforgatva még csavarhatunk is ütéseinken. Ahogy egyre inkább beletanulunk a játékba, és fejlesztjük képességeinket, egyre összetettebb játékmechanizmusokat és taktikákat fedezhetünk fel. Megmérkőzhetünk akár a géppel, akár osztott képernyőn barátainkkal is (amennyiben rendelkezünk egy második szett Joy-Connal is), de akár online vagy helyi hálózaton összekötött Switcheken keresztül is verekedhetünk ellenfeleinkkel. Az ARMS várhatóan tavasszal jelenik meg.

 

Mario Kart 8 Deluxe: A Nintendo Switch segítségével a játék rajongói a legteljesebb Mario Kart 8 verziót élvezhetik ki bárhol és bármikor, sőt akár 8-an együttjátszhatnak helyi hálózaton keresztül. Minden régi kedvenc pálya és karakter visszatér az új verzióban, sőt ezúttal új karakterek is rajtvonalhoz állnak: Inkling Boy és Inkling Girl, akiket a Splatoonból ismerhetünk, King Boo, Dry Bones és Browser Jr! Ráadásul a Battle Mode is kisebb átalakításon esett át, tartalmazza a Balloon Battle-t és a Bo-omb Blastot, új pályákat, mint az Urchin Underpass és a Battle Stadium, és régi visszatérőket mint a (GCN) Luigi’s Mansion és (SNES) Battle Course 1. A játékosok immár két tárgyat is maguknál tarthatnak, amik között olyanok is megtalálhatóak, mint a korábbi játékokból visszatérő Boo, a „tárgytolvaj” szellem és a Feather, ami Battle Modeban tesz lehetővé egy magas ugrást a játékos számára. Továbbá a játékosok kiválaszthatják az új Smart Steering opciót is, ami megkönnyíti a pályán maradást kezdők és gyerekek számára még 200 köbcentis versenyekben is. A TV-n akár 1080p-as felbontásban is játszható a játék. A Mario Kart 8 Deluxe április 28-án jelenik meg.

 

Splatoon 2: A hagyományos 4 a 4 ellen területfoglaló mérkőzések térnek vissza az átütő sikert arató eredeti játék folytatásában, de ezúttal új pályákkal, öltözetekkel és fegyverekkel ismerkedhetünk meg. Játszhatunk otthon a TV-n, de útközben is. Akár a Nintendo Switch Pro kontrollerrel (külön megvehető), akár Joy-Connal játszunk, a tintánkat mozgásérzékelők segítségével irányíthatjuk. A Splatoon 2 mind a helyi mind az online többjátékos módot támogatja. Az új Nintendo Switch okosalkalmazás (az ingyenes limitált verzió nyáron lesz elérhető) segítségével pedig hangalapú csevegést is folytathatunk társainkkal. A Splatoon 2 nyáron fog megjelenni.

 

Super Mario Odyssey: Ez az első sandbox játék, amiben Mario teljes egészében felfedezheti világát a Super Mario 64 Nintendo 64-en illetve a Super Mario Sunshine Nintendo GameCube-on való megjelenése óta. Mario a Mushroom Kingdomot elhagyva titokzatos új helyeket fedez fel és olyan új élményeket szerez, mint például a világok közötti utazás egy léghajó fedélzetén, vagy a sapkája eldobása. Super Mario Odyssey várhatóan a 2017-es ünnepi szezonban jelenik majd meg.

 

Snipperclips – Cut it out, together!: Ebben a kreatív akció-puzzle játékban a játékosok kommunikálnak, kooperálnak és használják a képzelőerejüket egyszerű és bonyolultabb rejtvények megfejtéséhez, amikben papírfigurákat kell felvágniuk és új formákban elrendezniük. Játszható egyedül, vagy egy játékostárssal a fő játékban, de akár nagyobb csoportot is bevonhatunk a négyszemélyes dinamikus rejtvényekbe és egyéb játékmódokba. A Snipperclips – Cut it out, together! márciusban jelenik meg a Nintendo eShopban.

 

A Nintendo Switch-csel kapcsolatos további információkért látogassanak a http://www.nintendo-europe.com/nintendoswitch oldalra.

 

További hírekért:

Honlap: www.nintendo.hu                                  

Webshop: www.cqe.hu                                           

Facebook oldal: https://www.facebook.com/nintendoforgalmazohu


Hozzászólások


Reakció hozzáadása

Az Ön neve*
 
Az Ön e-mail címe*
   
Szöveg küldése a következő e-mail címre
A hozzászólás tartalma*
 
Spam védelem adjon be 3 karaktert a képről*:
image  
* kötelezően kitöltendő adatok


Az újdonsághoz még nem érkezett hozzászólás, legyen Ön az első.E-mail hírlevél

Árengedmények, akciók, újdonságok? Legyen az első, ki tudomást szerez róluk. Adja meg az e-mail címét és ne hagyja ki őket.