Ez a weboldal sütiket használ. Amennyiben ennek tudatában továbbra is használja a weboldalt, abban az esetben automatikusan egyetért a sütik használatával.

28. 7. 2017, Nintendo 3DS, újdonságok, videojáték
 
Visszatért a Brain Training! Az elsöprő népszerűségnek örvendő, csak Európában több mint 15 millió eladott példánnyal büszkélkedhető játéksorozat legújabb darabja, a Dr Kawashima’s Devilish Brain Training: Can you stay focused? ma jelenik meg a Nintendo 3DS rendszercsalád konzoljaira. Felgyorsult, nyüzsgő világunkban, ahol egyszerre ezer dolog próbálja elvonni a figyelmünket, nehéz az igazán fontos dolgokra fókuszálni. Ez a hasznos, új játék épp ezt a problémát igyekszik megoldani, ahol az új Devilish Traning gyakorlatokkal mindenki kemény edzésnek teheti ki és fejlesztheti a rövidtávú memóriáját. A Brain Training sorozat, aminek az első darabja 2006-ban jelent meg, speciálisan arra lett kifejlesztve, hogy stimulálja az agyat, és célja, hogy segítségével a játékosok mentális agilitásukat fejleszthessék rövid, de hatékony kihívások és gyakorlatok során. Már több mint tíz év telt el a More Brain Training from Dr Kawashima: How Old Is Your Brain? európai megjelenése óta, és manapság, mikor szinte el vagyunk árasztva információval mindennapjaink során, nagyobb szükségünk van arra, mint valaha, hogy kicsit leporoljuk azokat a ritkábban használt agytekervényeket is. Épp ebben nyújt hatalmas segítséget néhány röpke Devilish Brain Training gyakorlat.   A munkamemória a rövidtávú memória egy formája, ami az információ ideiglenes tárolására és feldolgozására szolgál. Fontossága alapvető mindennapi tevékenységek végrehajtásában, mint például válaszadásban egy beszélgetés során, egy recept lépéseinek átgondolásában, vagy az ellenfelünk viselkedésének bejóslásban a sportokban. A Dr Kawashima’s Devilish Brain Training a rövidtávú memória fejlesztését tűzi ki céljául, és így segít koncentrációs képességünk növelésében is Devilish Training elnevezésű gyakorlatainak sora által. Például a „1-Back” című Devilish Training gyakorlatban a játékosnak egy sor matematikai problémát kell megoldania – de van a feladatban egy ördögi csavar. Ahelyett, hogy azonnal válaszolnia kellene a képernyőn megjelenő feladványra, észben kell tartania a megoldást, és csak a következő feladvány megjelenése után megadnia azt. Persze ezalatt meg kell oldania és meg kell jegyeznie a következő feladványt is, hogy rögtön beírhassa, amint a harmadik megjelenik! Ez a gyakorlat tökéletes bárkinek, akivel már előfordult, hogy elfelejtette, miért ment be egy szobába, vagy rendszeresen kimegy a fejéből, hova tette le a kocsikulcsot. Noha a Devilish Training feladványok kihívást jelentenek, egyben nagyon rövidek is, és a játékosokat mindössze napi 5 perc gyakorlásra bíztatja a program. A nehézségi fokozat automatikusan változik a játékos teljesítményének függvényében, így mindenki a saját szintjén „edzhet”. Ráadásul a nyolc különböző Devilish Traning gyakorlat mellett a következő tartalmakat is élvezhetjük a játékban:
  • Training Supplements – Válogatott gyakorlatok a korábbi Brain Training játékok legnépszerűbb feladványaiból, melyek nagyszerűen egészítik ki a Devilish Traning gyakorlatokat a koncentráció és a munkamemória fejlesztésében.
  • Brain Training – Kártyajátékok, zenei kihívások, logikai tesztek, melyek némelyike új, de számos visszatérő kedvenc is megtalálható közöttük korábbi Brain Training játékokból.
  • Time Out – Pihentető tevékenységek, amelyekkel kicsit kikapcsolhatjuk a kemény Devilish Traning menetekkel lefárasztott agyunkat.
  • Concentration Challenge – Teszteld, milyen hosszan tudsz koncentrálni egy sor 2-Back Devilish Training gyakorlatban. Ez kemény lesz, úgyhogy naponta egynél többször nem is lehet megpróbálni!
  A Dr Kawashima’s Devilish Brain Training: Can you stay focused? összesen 30 gyakorlatot és minijátékot kínál, melyek közül 17 vadonatúj a sorozatban. Ráadásul azok számára, akik szeretnék az edzésüket kicsit kompetitívabbá tenni, arra is lehetőség van, hogy a család többi tagjának saját mentéseket hozzanak létre, amelyek másolata ellen játszva tesztelhetik saját képességeiket.   Dr Kawashima’s Devilish Brain Training: Can you stay focused? a Nintendo 3DS rendszercsalád minden tagjával kompatibilis, még a Nintendo 2DS és New Nintendo 2DS XL konzolokkal is, melyek ma jelennek meg Európában. Korábbi Brain Training rajongók és a játékkal most ismerkedők egyaránt kipróbálhatják az új Devilish Training gyakorlatokat a játék ingyenes demójával, ami letölthető a Nintendo eShopból.   Úgy érzed, kicsit be van rozsdásodva az agyad? Nehezen megy a koncentrálás? Akkor vesd bele magad a valaha volt legkeményebb Brain Training-be, az Európában ma megjelenő Dr Kawashima’s Devilish Brain Training: Can you stay focused? a Nintendo 3DS rendszercsalád konzoljain.

Hozzászólások


Reakció hozzáadása

Az Ön neve*
 
Az Ön e-mail címe*
   
Szöveg küldése a következő e-mail címre
A hozzászólás tartalma*
 
Spam védelem adjon be 3 karaktert a képről*:
image  
* kötelezően kitöltendő adatok


Az újdonsághoz még nem érkezett hozzászólás, legyen Ön az első.E-mail hírlevél

Árengedmények, akciók, újdonságok? Legyen az első, ki tudomást szerez róluk. Adja meg az e-mail címét és ne hagyja ki őket.