Ez a weboldal sütiket használ. Amennyiben ennek tudatában továbbra is használja a weboldalt, abban az esetben automatikusan egyetért a sütik használatával.

21. 7. 2023, Nintendo Switch
 

Egy új kaland virágzik ki, hiszen a Pikmin 4 ma jelenik meg Nintendo Switch konzolra. Űrutazók csoportja egy különös, távoli bolygón rekedt, és arra vár, hogy valaki megmentse őket. A Mentőcsapat friss újoncaként a játékosok fogják az utazók SOS-jelzéseit, és egy feltérképezetlen, különös lények által benépesített világot fedezhetnek fel. Ezen lények némelyike szerencsére barát, nem pedig ellenség!

A pikminekkel – lelkes segítőkkel, akik bár kicsi termetűek, de nagy számukból fakadóan hatalmas erővel büszkélkedhetnek – közösen a játékosok felfedezhetnek, hatalmas területeken indulhatnak kincsvadászatra, vadállatokkal harcolhatnak, rejtvényeket oldhatnak meg, és megmenthetik a bajba jutott utazókat. 

A pikminek termeszthető, begyűjthető, és kisebb-nagyobb feladatok megoldására használható, változatos formájú, méretű és színű lények. Például a piros pikminek ellenállnak a lángoknak, valamint erőteljes támadásokkal büszkélkedhetnek, az újonnan felfedezett jégpikminek az ellenfelek, a vízfelületek és egyebek lefagyasztásával gondoskodnak a jeges hangulatról, a furcsa és új, sötétben világító pikminek pedig elkábíthatják az ellenségeket az általuk kibocsátott fénnyel.

Kalandodhoz Oatchi, az imádnivaló mentőkutya-kölyök is csatlakozik. Ez a megbízható társ képes rá, hogy szétzúzza az akadályokat, elszállítsa a nehéz tárgyakat, és egy csomó pikmint elcipeljen a hátán. Oatchi emellett meg tudja tanulni az ugrást, a kutyaúszást, az ellenfelek gyors lerohanását, és még rengeteg egyebet is. 

Izgalmas kihívások, furcsa lények és félelmetes főellenfelek nem csak a felszínen várnak a játékosokra, de a bolygón elszórtan megtalálható barlangokban is. Az idő másképp telik ezekben a sötét mélységekben, így a játékosok a leereszkedést követően a saját tempójukban fedezhetnek fel. 

Az igazi kihívásokat kereső tapasztalt bolygófelfedezők a veszélyekkel és agresszívabb lényekkel teli éjszakai expedíciók során tehetik próbára bátorságukat. A küldetés ilyenkor az, hogy megvédd az építményeket, amelyek a világító nedűt tartalmazzák – egy olyan értékes anyagot, amelyre az ellenséges élőlények alig várják, hogy rátehessék a mancsukat. A Dandori Battles csaták pedig bárki szervezési és hatékonysági képességeit próbára teszik – akár egyedül, akár egy másik játékos ellen játszol ugyanazon a konzolon. Ezekben a csatákban a játékosok megadott időn belül próbálnak meg az ellenfelüknél több tárgyat begyűjteni, hogy győzedelmeskedjenek, és megmentsék a hajótöröttet.

Emellett a Pikmin 4 ingyenes Nintendo eShop demója is elérhető, amely lehetővé teszi a játékosok számára, hogy elmerüljenek ebben a virágos kalandban. Ráadásul a megjelenést követően bármelyik mentett állásodat átviheted a teljes játékba. Még csak most ismerkedsz a sorozattal? Ez egy remek kiindulópont mindenkinek, aki többet szeretne megtudni a pikminekről.


Hozzászólások


Reakció hozzáadása

Az Ön neve*
 
Az Ön e-mail címe*
   
Szöveg küldése a következő e-mail címre
A hozzászólás tartalma*
 
Spam védelem adjon be 3 karaktert a képről*:
image  
* kötelezően kitöltendő adatok


Az újdonsághoz még nem érkezett hozzászólás, legyen Ön az első.E-mail hírlevél

Árengedmények, akciók, újdonságok? Legyen az első, ki tudomást szerez róluk. Adja meg az e-mail címét és ne hagyja ki őket.