Ez a weboldal sütiket használ. Amennyiben ennek tudatában továbbra is használja a weboldalt, abban az esetben automatikusan egyetért a sütik használatával.

18. 5. 2017, Nintendo Direct, Nintendo Switch, újdonságok, videojáték, videojátékok
 

A Nintendo új Nintendo Direct videóprezentációt mutatott be a Nintendo Switch–re hamarosan megjelenő ARMS-ról. Az ARMS-ot készítő csapat legnagyobb részét a Mario Kart 8 Deluxe-ot is megalkotó videojáték-fejlesztők tették ki, így méltán számíthatunk ettől a verekedős játéktól is hasonlóan magas minőségű, izgalmas, kompetitív mérkőzésekre, mint a hihetetlen népszerűségnek örvendő autóverseny esetén. A Nintendo Direct videóban számos új részletet megtudhattunk az ARMS-ról, megismerhettünk új karaktereket, áttekinthettük a játék kínálta változatos többszemélyes harcmódokat, valamint értesülhettünk a május végén kezdődő, ingyenes Global Testpunch bemutatójátékról is. A prezentáció végén pedig bemutatkozott egy új Splatoon 2 előzetes is, ami során betekintést nyerhettünk az egyszemélyes mód játékmenetébe. Mindezeken felül bejelentették egy új, limitált kiadású Splatoon 2 tematikus hardvercsomag és kiegészítők megjelenését is.

A Nintendo Direct bemutató teljes terjedelmében való megtekintéséhez látogassanak a http://www.nintendo.co.uk/nintendodirect weboldalra. Néhány, a videó során említett legfontosabb újdonságok és információk közül:   ARMS A harcosok személyre szabása: Karakterünk kiválasztása után fel kell szerelnünk őt két ARMS-karral – egy jobboldalra és egy baloldalra. Ezek a karok tetszés szerint kombinálhatóak, és az egyszerű boxkesztyűs öklöktől a speciális felszerelésekig - mint például bumeráng vagy rakéta - sokféle közül válogathatunk, legyen szükségünk akár közelharcban erős, akár távolsági fegyverekre, akár támadó, akár védekező jellegű harcstílusban gondolkodunk:

 • Típusok – Több tucat ARMS-kar választható a játékban, amelyek mindegyike rendelkezik saját, speciális képességekkel és erőkkel. A különböző típusok között találjuk például a Toastert, ami egy tüzes csapást küld az ellenfélre, vagy a Triboltot, ami három, vízszintes villámcsapást lő ki. Néhány kar kifejezetten a védekezést segíti elő, mint amilyen például a pajzsként használható Guardian kar is.
 • Jellegzetességek – A játékban szereplő karoknak hét különféle jellegzetessége lehet, melyek mind eltérő hatással rendelkeznek: Tűz, Elektromosság, Szél, Jég, Bénítás, Robbantás és Vakítás. Minden karnak megvan a maga jellegzetessége, így érdemes különböző jellegzetességgel rendelkezőket kombinálni úgy, hogy stratégiai fölényre tehessünk szert általuk.
 • Súly – A sok különféle ARMS-kar felszerelésekor a teljesítmény meghatározásában nagyon fontos szerepet játszik az adott kar súlya is. A súlytól függ ugyanis a kar lendülete, amit érdemes kiválasztáskor mindig szem előtt tartani. A nehezebb karok bár erősebbek, de ugyanakkor lassabbak is, míg ezzel szemben a többütéses, könnyű karok gyorsak, de sokkal kisebbet sebeznek. Az ütések ráadásul egymással is ütközhetnek harc közben, és ilyen esetekben a nehezebb kar félrecsapja a könnyebbet.
 • A karok továbbfejlesztése – Mialatt keresztülverekedjük magunkat az ARMS pályáin, pontokat gyűjtünk, amiket aztán elkölthetünk ARMS Getter módban, ahol képességeinket használva minijátékok során nyerhetünk el új karokat, illetve fejleszthetjük tovább a már meglévőket.

Versus Mode: az ARMS telis-tele van lehetőséggel, hogy szórakoztató mérkőzésekre hívjuk ki harcostársainkat:

 • Fight – Hagyományos egy-egy elleni küzdelemben méri össze erejét két harcos. Csata közben bombák és gyógyerejű tárgyak pottyannak be a pályára, ami stratégiailag megbolondítja kicsit a történéseket.
 • Team Fight – Ebben a módban egy csapat két játékosát kötél köti össze, és így kell győzelmet aratniuk az ellenfél párosa fölött. Érdemes viszont nagyon körültekintőnek lenni, mert támadásainkkal partnerünket is eltalálhatjuk!
 • V-Ball – A röplabdához hasonló V-Ball mérkőzések során egy robbanó labdát kell az ellenfél térfelére ütnünk.
 • Hoops – Ragadd meg ellenfeledet és dobd őt kosárra (ha igazán ügyes vagy, egyenesen be is zsákolod) ebben a nagyon kemény, ARMS-stílusú kosárlabda-mérkőzésben.
 • Skillshot –ARMS-karjaid változatos képességet használva törj össze minél több célpontot.
 • 1-on-100 – Győzz le 100, egymás után felbukkanó ellenfelet ebben az egyre nehezedő csatamódban.
 • ARMS Test & Training – Test módban véletlenszerű ARMS karkombinációkat van lehetőségünk kipróbálni, míg Training módban változatos gyakorlatok során csiszolhatjuk tökélyre képességeinket.

Többszemélyes* játék: Az ARMS számos változatos lehetőséget kínál arra is, hogy barátainkkal akár helyben, akár online könnyedén megmérkőzhessünk:

 • Grand Prix – Nyerj meg 10 egymást követő meccset Grand Prix módban, hogy a végső ellenfeledet legyőzve ARMS-bajnokká válj. (Ez a mód helyben játszható, egy vagy két játékossal.)
 • Party Match – A Nintendo Switch konzolodat az internetre csatlakoztatva küzdj meg legfeljebb 3 másik ARMS-játékossal egy időben, akik ugyanabban a teremben várakoznak. Egyetlen teremhez akár 10 konzol is csatlakozhat, így konzolonként két játékossal számolva akár 20 játékos is összegyűlhet egy teremben.
 • Rangsorolásos mérkőzések – Ebben a hagyományos arénában 1-1 elleni mérkőzésekben küzdenek meg a játékosok, ahol a nyertesek rangja növekszik, a veszteseké csökken. Mialatt online várakoznak egy-egy rangsorolásos fordulóra, a játékosok elüthetik az időt bármilyen egyéb módban játszott meccsekkel (így még képességeiket is fejleszthetik közben)
 • Helyi vezeték nélküli mód: Ha helyi vezeték nélküli módban játszunk, akár 8 külön konzollal is csatlakozhatunk egy játékbeli teremhez, ahol a Party Mode-hoz hasonlóan egyszerre három másik játékossal mérkőzhetünk meg.

ARMS Update: A jövőben ingyenes szoftverfrissítések során további új karakterek, pályák és ARMS-karok kerülnek majd a játékba. Ezek a szoftverfrissítések a játék megjelenése után esedékesek, így a további részletek a későbbiekben lesznek majd közzétéve. Global Testpunch: Akárcsak korábban a Splatoon 2, az ARMS is kínál ingyenes kipróbálási lehetőségeket a játék megjelenése előtt, hogy minél korábban megízlelhessük az egyedi ütközetek élményét. Az első ilyen alkalom május 27-én és 28-án lesz, a második pedig június 3-4-én. A részvételhez egyszerűen csak le kell tölteni a Nintendo Switch-re a Global Testpunch demót a próbaüzem kezdete előtt a Nintendo eShopból.

 

NSwitch_Arms_GlobalTestPunch_huHU

 

Karakterek: A prezentáció során 10, a játékban harcosunkként választható kulcsfigurát és a hozzájuk tartozó sztenderd karokat ismerhettünk meg. Ezek a sztenderd ARMS karok nem kizárólag az adott karakterrel használhatóak, de az ő esetükben különösen érdemes ezeket választani, hogy a legtöbbet hozhassuk ki karakterünk erősségeiből. A többtucat ARMS-kar mindegyikét felszerelhetjük majd tetszőleges karakterekre.

 • Spring Man – Tény, hogy ennek a szenvedélyes harcosnak a frizurája elég műnek tűnik, de a benne lobogó harci szellem határozottan és letagadhatatlanul valóságos.
 • Ninjara – Az ősi nindzsucu kifinomult mozgáskultúráját alkalmazva Ninjara bármelyik pillanatban eltűnhet, és felbukkanhat méterekkel arrébb, akár még védekezés vagy légi összecsapások közben is.
 • Master Mummy – Mivel Master Mummy az egyetlen olyan karakter, aki védekezés közben vissza tudja tölteni az életét, nem kétséges, hogy olyan ellenfél, akit soha nem szabad alábecsülni
 • Min Min – A ramentészta-karú Min-Min forgó rúgásai és ütései ínycsiklandóan erőteljesnek ígérkeznek.
 • Kid Cobra – A szelfibotok és a livestreamek rajongójaként ez a trendi harcos erővel feltöltött, villámgyors csapásokkal sújt le ellenfeleire.
 • Ribbon Girl – Nem evilági ugróképességeivel és utolérhetetlen energiáival Ribbon Girl még a fizika törvényeit is meghazudtolni látszik.
 • Helix – Hogy kicsoda Helix? Nem más, mint egy félresikerült kísérlet eredménye. Szivacsos teste lehetővé teszi, hogy teljesen kiszámíthatatlanul mozogjon a pályán.
 • Mechanica – Ez az igazi mechanikai lángelme egy saját készítésű, lebegésre is képes speciális páncélzatban készül leigázni az egész mezőnyt.
 • Byte & Barq – Két harcos egyben! Ez a technikás robotharcos és kutyája vállvetve küzdenek és szabadítanak pusztító kombókat ellenfeleikre.
 • Twintelle – A-listás színésznőként Twintelle ellenállhatatlan karizmával nyűgözi le ellenfeleit és masírozik a vörös szőnyegen a győzelem felé.​

Splatoon 2 Egyjátékos mód: A Nintendo Direct prezentáció végén új trailert mutattak be a Splatoon 2-höz, amiben az egyszemélyes játékmódba nyerhettünk rövid betekintést. Callie-t elrabolják, és földalatti főhadiszállásukra hurcolják az Octarianok. Marie megbízza a játékost Callie felkutatásával, amihez egy sor, furfangos csapdákkal és akadályokkal felszerelt pályán keresztül vezet az útja. Most először a játékban többféle fegyver – mint például a Roller, Slosher, Splatling vagy az új Dualies - használatával kell a játékosoknak felülkerekedniük akadályokon és ellenségeken, valamint legyőzniük tekintélyt parancsoló boss-okat. Az egyszemélyes mód arra is kiváló lehetőséget nyújt a játékosoknak, hogy elsajátítsanak rengeteg apró trükköt és technikát, amit aztán valódi ellenfeleikkel szemben is használni tudnak többjátékos módban.

 

 • Splatoon 2-csomag és kiegészítők: A Nintendo bejelentette a következő Splatoon 2 termékek megjelenését is:
 • Limitált kiadású Nintendo Switch konzol (neonkék/neonpiros kontrollerekkel) + Splatoon 2 – július 21-ei megjelenéssel.
 • Nintendo Switch Pro Controller Splatoon 2-kiadás, pink és neonzöld fogantyúkkal valamint tintapacás dizájnnal. Július 21-én jelenik meg.
 • Nintendo Switch Hordozótáska (Splatoon 2-kiadás) + Képernyővédő, Splatoonos mintázattal, valamint pink és neonzöld cipzárral. Megjelenés: július 21.
 • Egy pár Joy-Con (Neonzöld/Pink) 2017 őszén jelenik meg.

  Az ARMS kizárólag Nintendo Switch-re jelenik meg, június 16-án. A játékkal kapcsolatos további információkért látogassanak a http://www.nintendo.hu/switch/index.php?page=arms weboldalra.  A Splatoon 2 kizárólag Nintendo Switch-re jelenik meg, július 21-én. A játékkal kapcsolatos további információkért látogassanak a https://www.nintendo.co.uk/splatoon2 weboldalra.  

*A többszemélyes játékhoz további kiegészítők szükségesek. Külön vásárolható.


Hozzászólások


Reakció hozzáadása

Az Ön neve*
 
Az Ön e-mail címe*
   
Szöveg küldése a következő e-mail címre
A hozzászólás tartalma*
 
Spam védelem adjon be 3 karaktert a képről*:
image  
* kötelezően kitöltendő adatok


Az újdonsághoz még nem érkezett hozzászólás, legyen Ön az első.E-mail hírlevél

Árengedmények, akciók, újdonságok? Legyen az első, ki tudomást szerez róluk. Adja meg az e-mail címét és ne hagyja ki őket.