Ez a weboldal sütiket használ. Amennyiben ennek tudatában továbbra is használja a weboldalt, abban az esetben automatikusan egyetért a sütik használatával.

21. 3. 2017, Nintendo 3DS, újdonságok, videojáték
 

2017. március 21. – Amikor a polgárháború végső pusztulással fenyegeti a földrészt, két rég elfeledett gyerekkori barátnak, akiknek a múltja tele van titkokkal, újra össze kell jönnie, mert csak egyesített erővel tudnak békét teremteni a kontinensen – amint a Fire Emblem Echoes: Shadows of Valentia május 19-én megjelenik a Nintendo 3DS konzolcsalád darabjaira. Újraalkotva, átdolgozva és Japánon kívül most először kiadva az egykori Fire Emblem Gaiden feldolgozása egy egészen új, mégis nagy múlttal rendelkező Fire Emblem kalandot kínál az európai játékosok számára.

A játék a hosszú múltra visszatekintő és egyre gyarapodó stratégiai RPG-sorozat legújabb darabja, rögtön a sarkában a közelmúltban okoskészülékekre kiadott, ingyenesen elkezdhető Fire Emblem Heroes-nak. A Fire Emblem Echoes: Shadows of Valentia-ban a játékosoknak a főhősök, Alm és Celica két hadseregét kell irányítaniuk, akik külön-külön saját küldetéseik során próbálják elérni ugyanazt a célt: Valentia földjén újra békét teremteni. A Fire Emblem sorozatban a csaták során egyre erősebb ellenfelekkel kell a játékosoknak kis, összetoborzott katonákból álló hadseregükkel szembenézniük fordulókon alapuló ütközetekben, ahol nagy szükség van a körültekintő tervezésre, hiszen a legkisebb hiba vagy sikertelen támadás is sebezhetővé teheti a csapatokat az ellenség támadásaival szemben.

Ha a hagyományos Klasszikus módban egy egységünket legyőzik a csata során, az vagy túl nagy sérülést szerez a további ütközetekben való részvételhez, vagy végzetes vereséget szenved. A Fire Emblem Echoes: Shadows of Valentia-ban viszont használhatjuk Mila kerekét, amivel néhány körrel visszatekerhetjük a fordulókat, így kijavíthatjuk taktikai hibáinkat, és újratervezhetjük a következő stratégiai lépésünket. Ha a nem szeretnénk, hogy a vereségek végérvényesek legyenek, játszhatunk Casual (kezdő) módban, ami lehetővé teszi, hogy az elesett csapattagokat minden ütközetet követően felélesszük, így sokkal kényelmesebben haladhassunk előre a történetben.

Emellett kibővített történetet is kapunk, amivel még jobban elmerülhetünk Alm és Celica összefonódó kalandjainak rejtelmeiben, új besorozható hősökkel futunk össze, új ellenségeket kell legyőznünk, és egy teljesen új előtörténetet is megismerhetünk, ami betekintést nyújt Alm és Celica mindeddig titkokba burkolózó múltjába. A Fire Emblem sorozat története során most először a fő történetszál minden jelenete el van látva angol szinkronnal, és a filmanimációkat készítő Studio Khara által gyönyörűen megrajzolt részletek még átélhetőbbé teszik a sztoriélményt akár az univerzummal most ismerkedő, kezdő stratégák számára is.

Egy másik újítás a Fire Emblem sorozat történetében, hogy Alm és Celica szabadon fedezhet fel barlangokat és dungeonöket három dimenzióban, így még csata előtt megláthatnak ellenfeleket, nagy előnyhöz jutva ezzel, hiszen ha ezeken a területeken így támadják meg a riválisokat, azok kevesebb élettel rendelkezve kezdik meg az ütközetet. Minden dungeönben található egy Mila szobor, ahol karaktereket lehet előléptetni vagy megváltoztatni a kasztjukat, sőt néhány barlangban van egy-egy Szent Forrás is, amivel a hőseink statjait tartósan megemelhetjük.

A Fire Emblem Echoes: Shadows of Valentia május 19-ei megjelenésekor elérhető lesz az alapjáték-csomag mellett limitált kiadásban is, ami a játék mellett egy művészeti albumot, fém pixelfigurás kitűzőket (Alm, Celica és Marth), megfordítható címoldalt, egy válogatás CD-t a játék zenéiből „Sounds of Echoes” címmel, valamint Alm és Celica amiibo figurákat is tartalmazni fog. Az amiibo figurák mindegyike saját exkluzív dungeönjét aktiválja a játékban, ahol a hősök további főellenségek legyőzésével még több hasznos eszközre tehetnek szert, és még tovább fejleszthetik hadseregeiket. A lelkes stratégák már vethetnek is egy pillantást a limitált kiadás tartalmára a Nintendo UK YouTube csatornáján elérhető Fire Emblem Echoes: Shadows of Valentia – Limited Edition Trailer-re kattintva.

Ha a játékosok kiválasztják az overworld térkép menüjében Mila kerekét, a csatákra nézve is aktiválhatják Alm és Celica amiiboikat. Így az ütközetek során Alm vagy Celica életerejének egy részét feláldozva megidézhetnek egy, a gép által vezérelt fantomhőst, ami egy kör erejéig ideiglenes szövetségesként segíti a játékos hadseregét. Ahogy Alm és Celica egyre erősebbé válnak, statjaikat el lehet tárolni amiibo figuráikban is, így a fantomhőseik is egyre erősebbé tehetőek.

Ezen felül a Marth, Roy, Ike, Robin, Lucina sőt a jövőben meg egy Corrin amiibo is használható lesz arra, hogy megidézzünk egy fantomhőst az adott karakterről mintázva, a szellemek általi segítséghez jutva így a csaták során. Az összes egyéb, jelenleg elérhető amiibo is használható, és egy-egy további szörnyet idéznek meg a játékban, amik a játékos oldalát erősítik a csatatéren stratégiai vészhelyzetek esetén.

Egy kontinens sorsa lesz a kezedben, amint megjelenik május 19-én a Fire Emblem Echoes: Shadows of Valentia egész Európában a Nintendo 3DS konzolcsalád darabjaira.  Ugyanezen a napon egy limitált kiadás is napvilágot lát, ami tartalmaz egy művészeti albumot, fém pixelfigurás Alm, Celica és Marth kitűzőket, kétoldalas címlapot, egy válogatás CD-t a játék zenéiből „Sounds of Echoes” címmel, valamint Alm és Celica amiibo-kat. 


Hozzászólások


Reakció hozzáadása

Az Ön neve*
 
Az Ön e-mail címe*
   
Szöveg küldése a következő e-mail címre
A hozzászólás tartalma*
 
Spam védelem adjon be 3 karaktert a képről*:
image  
* kötelezően kitöltendő adatok


Az újdonsághoz még nem érkezett hozzászólás, legyen Ön az első.



E-mail hírlevél

Árengedmények, akciók, újdonságok? Legyen az első, ki tudomást szerez róluk. Adja meg az e-mail címét és ne hagyja ki őket.