Ez a weboldal sütiket használ. Amennyiben ennek tudatában továbbra is használja a weboldalt, abban az esetben automatikusan egyetért a sütik használatával.

1. 11. 2018, amiibo,, bros, Nintendo Direct, Nintendo Switch, smash, super, videojáték
 

Az utolsó Super Smash Bros. Ultimate Nintendo Direct videoprezentációban, amit a játék december 7-ei, Nintendo Switch konzolra való megjelenése előtt bemutattak, a Nintendo rengeteg új játékmódot, harcost és játékfunkciót jelentett be, és mindemellett részleteket is elárult a közelgő DLC kiegészítőkről. Az új harcosok – Ken a Street Fighter sorozatból, és Incineroar a Pokémon franchise-ból – leleplezésével így már az összes játszható karakter – mind a 74 harcos – bemutatkozott. Azonban újabb harcosokra, pályákra és háttérzenékre számíthatunk a későbbiekben, DLC formájában, amit szintén ebben a prezentációban jelentettek be. A Nintendo Direct videó teljes terjedelmében való megtekintéséhez látogassanak el a Nintendo Direct weboldalra.

A Nintendo ezek mellett a játék digitális verzióját előrendelőknek további ösztönzőket ígért. Azok a My Nintendo tagok, akik a Super Smash Bros. Ultimate játékot a Nintendo eShopon keresztül vásárolják meg, a szokásoshoz képest akár kétszeres mennyiségű Gold Pointtal is gazdagodhatnak. Ez a korlátozott ideig érvényes ajánlat december 9-e, vasárnapig él. A videoprezentációban elhangzott legizgalmasabb bejelentések közül:  

  • Hado-KEN!: Ryu riválisa a Street Fighter sorozatból, Ken is csatlakozik echo harcosként a Super Smash Bros. Ultimate-ben megmérkőző harcosok névsorához. Ez a Ken a Super Street Fighter II Turbo-ban látható megjelenéséről van mintázva. Noha van néhány hasonló mozdulata, mint Ryunak, Ken valamivel gyorsabb harcos, és Hadokene formája is eltérő.
  • Incineroar: A legutolsó harcos, aki csatlakozik a játék megjelenése előtt, nem más, mint Incineroar, Litten második továbbfejlődése, aki először a Pokémon Sun és Pokémon Moon játékokban mutatkozott be. Incineroar pankrációs mozdulatokat használ, amelyeknek a csúcspontját a fantasztikus Final Smash támadása jelenti, a Max Malicious Moonsault, amit a Pokémon játékokban alkalmazott Z-mozdulatáról mintáztak.
  • Szellemek: A Super Smash Bros. Ultimate világában egyes videojáték karakterek elveszítik valódi formájukat, és „szellemekké” válva szolgálnak a játékos fő harcosának segítőjeként. Rengeteg, egymástól nagyon különböző szellem létezik a játékban, kezdve a Chibi-Robo szellemtől, Dr. Wily Tails-en át a Revolver Ocelotig – a karakterek gigantikus listája szinte végtelen. A játékosok a fő- és mellékszellemekkel szerelkezhetnek fel, amelyek küzdelem közben felerősíthetik, vagy bővíthetik harcosuk képességeit, mint például sebességét vagy erejét. Szellemek kombinálgatásával a játékosok előnyt szerezhetnek bizonyos ellenfelekkel szemben, így a szellemek kiválasztása komoly stratégiai aspektusát alkotja a harcoknak. A szellemek felszerelése hasonlóan működik, mint egy talizmán vagy kiegészítő felvétele egy RPG-ben. A szellemeknek köszönhetően a játékosok hatalmas mennyiségű videojáték karakter jelenlétének örülhetnek azokon túlmenően is, akiket játszható harcosként kiválaszthatnak.
  • Szellemcsaták: A szellemeket alapvetően Szellemcsatákban való részvétellel és azok megnyerésével lehet összegyűjteni. Egy Szellemcsata megnyerését követően a játékosoknak egy rulettkihívás teljesítésével van lehetőségük megszerezni az adott szellemet.
  • A szellemek továbbfejlesztése: Ha szellemekkel az oldalukon harcolnak, a játékosok segítő szellemeiket tovább is fejleszthetik, azaz extra erőt, sőt néha új, fejlettebb formákat is szerezhetnek nekik. Minél magasabb szinten állnak a szellemek, annál erősebbek és hasznosabbak a küzdelemben.
  • Szellemkombinációk: A Super Smash Bros. Ultimate-ben az őrületes mennyiségű szellemnek természetesen több ezerféle kombinációja is létezik. A játékosok folyamatosan új meglepetéseknek és izgalmaknak nézhetnek elébe, ahogy egyre több szellem bukkan fel a játékban. Mivel lehetőségük van akár nagy mennyiségű szellem összegyűjtésére is, a játék javaslatokkal is szolgál, melyik szellemeket használják fő- illetve mellékszellemként, így megkönnyítve a választási folyamatot a játékosok számára.
  • DLC: Új harcosok, pályák és aláfestő zenék érkeznek a Super Smash Bros. Ultimate-be 2020 februárjáig, fizetős DLC kiegészítő tartalmak formájában. Csupán -ért a játékosok megvásárolhatnak egy szettet, amiben egy új játszható harcos (nem echo harcos), egy új pálya és több különféle zeneszám található. -ért pedig akár Fighters Pass-t is vásárolhatnak, amivel öt, még be nem jelentett szetthez nyernek hozzáférést, azaz öt új harcost, öt új pályát, és egy sor új aláfestő zenét szerezhetnek meg azok megjelenési pillanatában. A Fighter Pass-t kiváltó játékosok ráadásul december 7-étől egy játékbeli öltözettel is gazdagodnak, amit Rex megjelenése inspirált a Xenoblade Chronicles 2 játékból. Azok a My Nintendo tagok, akik a játék digitális verzióját Fighter Pass-szel együtt vásárolják meg a Nintendo eShopon keresztül december 9-e, vasárnapig, a szokásos Gold Pointok mennyiségének kétszereséhez jutnak hozzá.
  • Bónusz korai vásárlóknak: A Piranha-növény gyökeret ereszt! A Super Mario sorozat ikonikus ellenségéhez juthatnak hozzá a Super Smash Bros. Ultimate játékot jó előre megvásárlók. Vásárold meg a játék digitális verzióját, vagy regisztráld fizikai játékkártyádat a Nintendo Switch konzolon 2019. január 31-ig, és szerezd meg ingyen ezt az új harcost, amint megjelenik 2019 februárja környékén. Az igazi rajongók akár már a mai napon elővásárolhatják a játékot, és bebiztosíthatnak maguknak egy Piranha-növényt.
  • Új amiibo figurák: Minden új harcos, aki a Super Smash Bros. Ultimate játékban – beleértve a DLC-ket is! - mutatkozik be, megkapja saját amiibo figuráját. Tehát Ken, Incineroar, a Piranha-növény és a nemrég bejelentett Simon Belmont és King K. Rool is kapnak amiibo figurát. A jelenlegi tervek szerint a figurák megjelenési dátumai a következők lesznek, köztük néhány jövőbeli figurával, amik szintén úton vannak:
  • Inkling, Ridley és Wolf – 2018. december 7.
  • King K. Rool, Ice Climbers és Piranha-növény – 2019. február 15.
  • Isabelle, Pichu, Ken, Young Link, Daisy – 2019
  • Kaland-mód: A Fény Világa: Lehet, hogy olyan egyszemélyes kaland, mint az Adventure Mode: Subspace Emissary a Super Smash Bros. Brawl játékból, nem létezik még egy, de valami oka mégiscsak van annak, hogy a rengeteg videojáték karakter elvesztette fizikai formáját, és szellemmé változott a játékban. Noha a mai Nintendo Direct prezentáció mutatott némi bepillantást az új kalandmód titkaiba, Masahiro Sakurai, a Super Smash Bros. sorozat igazgatója szeretne azért néhány titkot megtartani magának a játék megjelenéséig…
  • Segítő Trófeák: A Super Smash Bros. Ultimate-ben a Segítő Trófeák épp azt teszik, amit nevük sugall – segítenek a játékosoknak az ütközetekben! Minden Segítő Trófea ismert videojáték karakteren alapul, és egy sor különféle – akár támadó, akár védekező jellegű – képességgel rendelkezik. Összesen 59 Segítő Trófea szerepel a játékban, köztük olyan karakterek, mint Guile a Street Fighter sorozatból, Isaac a Golden Sun RPG játékokból, a Légycsapó a Mario Paint vagy Spring Man az ARMS játékokból.
  • Mii Harcosok: Amikor Mii harcosként verekszenek, a játékosok személyre szabhatják öltözetüket és hangjukat, ráadásul újabban további Mii harcos öltözetek is bekerültek a Super Smash Bros. Ultimate-
  • Vezeték nélküli és online játék: A Super Smash Bros. Ultimate azt is lehetővé teszi a játékosok számára, hogy barátaikkal vagy családjukkal helyi vezeték nélküli* vagy online** kapcsolaton keresztül játsszanak. A „For Fun” és „For Glory” opciók, amik a Super Smash Bros. for Wii U és Super Smash Bros. for Nintendo 3D játékokban léteztek, ezúttal nem választhatóak. Helyettük viszont a párosítás három tényezőn alapszik: Preferált szabályok, amikkel a játékos kiválaszthatja a neki tetsző szabályokat, és a hasonlóan döntő játékosokkal kerül egy pályára, Globális Smash Erő, ami az online toplista alapján hasonló pontszámmal rendelkezőket párosít össze, illetve a Közelség, ami alapján egymás földrajzi közelségében tartózkodó játékosok kerülnek össze.
  • Kétszemélyes kooperációs mód: Két harcos mindig jobb, mint egy! Amikor online játszotok a Super Smash Bros. Ultimate játékkal, akár két játékos is bejelentkezhet a küzdelmekbe egyetlen Nintendo Switch konzolról, és kiállhat más párosok ellen, akik ugyanígy kapcsolódnak.
  • Okostelefonos lehetőségek: A Nintendo Switch Online applikáció segítségével a játékosok hangalapú csevegést folytathatnak egymással a küzdőtereken belül. Fejlesztés alatt áll egy Smash World nevű mobilos szolgáltatás is, ami ahelyett, hogy különféle statisztikákra koncentrálna, lehetővé teszi a játékosok számára, hogy videókat posztoljanak és nézegessenek, és más módokon szórakozzanak. A szolgáltatással kapcsolatos további részletek a jövőben derülnek ki.
  • Elite Smash: Ha egy játékos Globális Smash Ereje elég magas szintet ér el, meghívást kap, hogy különböző, játékbeli elit-küzdelmekben vegyen részt. Ezek a VIP meccsek csak a legjobbak legjobbikai előtt állnak nyitva, és így nem kis kihívást is támasztanak a résztvevőkkel szemben.
  • Smash Tag: Aki részt vesz online küzdelmekben, annak rendelkeznie kell egy egyedi Smash azonosító cédulával. Egy másik harcos legyőzésével a játékos „megszerzi” ellenfele céduláját, ami megjelenik profiljában. A Smash Tagek gyűjtése nagyszerű lehetőség arra, hogy eldicsekedj néhány értékes trófeával a Super Smash Bros. Ultimate küzdelmeidből.
  • Rövid üzenetek: A játékosok kiválaszthatnak néhány előre megszabott rövid üzenetet, hozzárendelhetik azokat az irányító gombokhoz, és elküldhetik más játékosoknak ütközetek előtt és után. A játékban ezeknek a rövid üzeneteknek széles kínálata kapott helyet.
  • Közönség-mód: Akárcsak a korábbi játékokban, a játékosoknak most is lehetőségük lesz nézőként becsatakozni más játékosok küzdelmeibe Közönség-módban. Mások csatáinak elemzése hasznos leckékkel szolgálhat az új stratégiákat és technikákat elsajátítani vágyók számára.
  • Párosítás a háttérben: A játékosok online harcokra várakozva is élvezhetnek egyéb játékmódokat. Nem minden játékmód lesz elérhető a várakozás alatt, de ez így is nagyszerű megoldás arra, hogy ne unatkozzunk két online ütközet között.
  • Arénák: A játékosok létrehozhatnak tetszőleges küzdőtereket is, amikor online játszanak, így sokkal közvetlenebb és barátiasabb környezetben is kiállhatnak más játékosok ellen. Az arénákban lehetőség van csatlakozni a harcokhoz, sorban állni vagy nézőként venni részt.
  • További funkciók: Rengeteg egyéb játékmód és beállítás létezik a Super Smash Bros. Ultimate-ben, például:
  • Segítség – A könnyen hozzáférhető irányítópulton található. A segítő mód játékbeli tippeket és tanácsokat tartalmaz.
  • Mob Smash – Ebben a játékmódban a játékosok egy egész csapat harcossal küzdhetnek meg a különböző pályákon. Ráadásul még a harcokat kísérő zenei aláfestést is maguk választhatják ki és társíthatják a pályákhoz.
  • Visszajátszás – Csatáinkról visszajátszható felvételeket menthetünk el, és még megosztható videókat is létrehozhatunk belőlük.
  • Tippek – Ebben a menüben gyorstippeket láthatunk, amiket a játék a töltőképernyőkön jelenít meg. Megtekintés közben a tippek kategória vagy harcos szerint rendezhetőek.
  • Kihívások – A megadott küldetések teljesítésével a játékosok különböző játékbeli jutalmakhoz juthatnak. A Super Smash Bros. Ultimate-ben a küldetések egy képregény mintájára vannak elrendezve.
  • Battle Records – Az adattárban korábbi küzdelmeink statisztikáit tekinthetjük meg, és még arra is lehetőség van, hogy az online és offline meccseket elkülönítve kezeljük.
  • Bolt – A játékosok itt beválthatják játékbeli pénzüket zeneszámokra, szellemekre és különböző tárgyakra.
  • Nyelvi támogatás – A Super Smash Bros. Ultimate 11 különböző nyelvet támogat. Egyes harcosok hangjai és nevei a kiválasztott nyelvnek megfelelően eltérőek.
  • Tetszőleges kiegyensúlyozás – Amikor egy konzolon játszik két játékos egymás ellen, módosíthatják harcosaik erősségét. Ez a teljesen opcionális funkció lehetővé teszi, hogy fair küzdelmet biztosítsanak a különböző vezérléssel játszók számára.
  • Korai kipróbálási lehetőségek: A rajongók a játék weboldalán követhetik figyelemmel a kipróbálási lehetőségeket nyújtó rendezvényekkel kapcsolatos új információkat. Ezeken a különleges eseményeken már lehetőségük lesz a játékosoknak mind a 74 harcossal megismerkedni akcióban is.

  A Super Smash Bros. Ultimate kizárólag Nintendo Switch konzolokra jelenik meg december 7-én. A játékkal kapcsolatos további információkért látogassanak a https://www.smashbros.com oldalra.  

*A többszemélyes játékmódhoz további kiegészítőkre lehet szükség. Külön vásárolható.  
​**Nintendo Switch Online tagság (külön váltható) és Nintendo Fiók szükséges az online játékhoz. Nem elérhető minden országban. A funkciók használatához internetkapcsolat szükséges. A használati feltételeket szerződés rögzíti.


Hozzászólások


Reakció hozzáadása

Az Ön neve*
 
Az Ön e-mail címe*
   
Szöveg küldése a következő e-mail címre
A hozzászólás tartalma*
 
Spam védelem adjon be 3 karaktert a képről*:
image  
* kötelezően kitöltendő adatok


Az újdonsághoz még nem érkezett hozzászólás, legyen Ön az első.



E-mail hírlevél

Árengedmények, akciók, újdonságok? Legyen az első, ki tudomást szerez róluk. Adja meg az e-mail címét és ne hagyja ki őket.