Ez a weboldal sütiket használ. Amennyiben ennek tudatában továbbra is használja a weboldalt, abban az esetben automatikusan egyetért a sütik használatával.

4. 6. 2014, újdonságok, Wii U
 

A nyolcadik rész a Mario Kart játékok sorozatából a leggyorsabban árusított játék a Wii U-ra.

Május 30-án megjelent a Mario Kart 8 videojáték kizárólagosan a Wii U konzolra. A jaték megjelent az egész világon és az értékelők a legsikeresebb játékként értékelték az egész sorozatból. Evvel kapcsolatban a Nintendo közölte, hogy az első hétvége alatt  (május 29-től – júnis 1-ig 2014)** Japánban, Európában és Amerikában több mint 1,2 millió*  példányt adtak el.

"Ilyen gyors és pozitív visszajelzés a Mario Kart 8-cal kapcsolatban azt jelzi, hogy egy kitűnő játékról van szó, melyet ebben a pillanatban kínálni tudunk." Közölte az európai Nintendo részleg igazgatója Satoru Shibata. "Ez mindenképpen egy nagy mérföldkő a Mario Kart játékok történelmében és már izgatottan várjuk a többi érdekes játék bejelentését az E3 kiállításon E3."

A Mario Kart 8 játék előtt hét játék jelent meg ebből a sorozatből, melyekből összesen több mint 100 millió példányt adtak el. Átlagban körülbelül 14 millió példány lett eladva részenként. A legtöbbet hozó részek a Mario Kart Wii a Nintendo Wii-re és a Mario Kart DS a Nintendo DS játékrendszerre voltak. A részletes listát megtalálják az alábbi táblázatban:

Játék

Platform

Eladások (2014. 3.31-ig)

Super Mario Kart

Super Nintendo

8,76 millió

Mario Kart 64

Nintendo 64

9,87 millió

Mario Kart Super Circuit

Game Boy Advance

5,91 millió

Mario Kart: Double Dash

Nintendo GameCube

6,88 millió

Mario Kart DS

Nintendo DS

23,56 millió

Mario Kart Wii

Nintendo Wii

35,53 millió

Mario Kart 7

Nintendo 3DS

9,62 millió

 

 

Összesen: 100,13 milió

 

*Belső eladási kimutatásokra alapozva.

**A Mario Kart 8 Japánban egy nappal korábban jelent meg, azaz május 29-én, Európában és Amerikában május 30-án jelent meg.

 


Hozzászólások


Reakció hozzáadása

Az Ön neve*
 
Az Ön e-mail címe*
   
Szöveg küldése a következő e-mail címre
A hozzászólás tartalma*
 
Spam védelem adjon be 3 karaktert a képről*:
image  
* kötelezően kitöltendő adatok


Az újdonsághoz még nem érkezett hozzászólás, legyen Ön az első.



E-mail hírlevél

Árengedmények, akciók, újdonságok? Legyen az első, ki tudomást szerez róluk. Adja meg az e-mail címét és ne hagyja ki őket.